bel ons 079 - 8890799 

Wie zijn wij

1

Visie Fight academy:

Kickboksen is een vrij jonge sport die, sinds zij een 25-tal jaren geleden overwaaide uit Amerika en Thailand, steeds aan populariteit blijft winnen. In kickboxen maakt men gebruik van de vuisten, de voeten en het scheenbeen. De vuist technieken zijn zoals in het Engels boksen en de been technieken komen uit het Karate. Op de buitenkant van de dij is alleen de cirkelvormige trap (low kick) toegestaan. Alle andere technieken dienen boven de gordel te treffen. Technieken naar rug of gewrichten zijn evenals knieën en elleboog technieken verboden. Naast kickboks technieken wordt in de training ook aandacht besteed aan algemene zelfverdedigings technieken. Wij doen alle technieken van het kickboksen, maar sparren niet. Onze trainingen zijn wel intensief en gedisciplineerd, maar zonder blessures.

Vandaag de dag voelen veel mannen en vrouwen zich in onze maatschappij kwetsbaar en onveilig, omdat zij een vervelende ervaring hebben meegemaakt. Dit gevoel vertaalt zich bijvoorbeeld in onzekerheid in sociale conflictsituaties en in angst om `s avonds de deur nog uit te gaan. Deze gevoelens van angst en onmacht kunnen leiden tot beperkingen in het dagelijks functioneren en het verminderen van een gevoel van welzijn. De weerbaarheidstraining van FightAcademy biedt de mogelijkheid om op een actieve manier met dit onderwerp bezig te zijn.

Uit onderzoek blijkt dat verandering op zowel het psychologische vlak én door middel van fysieke training duurzame effecten oplevert. Ook mensen met een kwetsbare persoonlijkheid kunnen de zelfverdediging en weerbaarheid verbeteren. Een combinatie tussen zowel lichaamsgerichte verandering naast fundamentele mentale emotionele verandering is daarom belangrijk. Voelen en ervaren maar ook fysieke zelfverdedigingstechnieken leren. Dus een zelfverdedigingstraining gericht op zowel de verdere verbetering van het zelfvertrouwen, de assertiviteit, bevorderen van de zelfkennis en autonomie én het aanleren van fysieke zelfverdedigingstechnieken. Het is een praktische training waarbij niet veel gepraat wordt maar meer het ervaren en trainen voorop staat. Daarom is het een training waarbij de deelnemers niet aleen weerbaarder worden gemaakt, maar er ook hard wordt gewerkt aan hun conditie door een effectieve training.

Judo is een brede sport die in Nederland veel wordt beoefend. Door judo te beoefenen leer je hoe je, zonder al te veel kracht en inspanning, gebruik kunt maken van de kracht van de ander om hem uit zijn evenwicht te brengen en om te werpen. Balans speelt hierbij een belangrijke rol. Het Judo-spel kun je al gauw spelen. Judo is goed als zelfverdediging. Judo kun je niet uit een boekje leren. Judo moet je doen! (onder deskundige leiding!) Het is niet alleen het leren van “trucjes”, want je moet leren aanvoelen wat het juiste moment is om de ander uit zijn evenwicht te brengen en daarbij natuurlijk zelf in evenwicht blijven. Als je met judo begint kun je al gauw het spel op de grond spelen. Maar voor je staande kunt Judoën, moet je eerst leren vallen. Goed leren vallen is belangrijk om je niet te bezeren als je uit je evenwicht raakt en op de grond terecht komt. Wat ook meteen aangeleerd moet worden is respect voor elkaar. Judo is een sport waar al vrij vroeg mee begonnen kan worden (vanaf een jaar of 4), maar die ook op latere leeftijd uitstekend te beoefenen is.

NIEUW: Kickboksen en Taelwondo voor kids 7 tm 12 jaar op de maandgamiddag en vrijdagmiddag vanaf 15:45 uur. Voor meer info bel 079 8890799.

Begeleiding:
De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs

Kledingvoorschriften:
Korte of lange broek en schoon t-shirt

Lounge:
Mocht u voor of na de les even rustig willen zitten om koffie, thee of wat fris te drinken, kunt u dat doen in onze lounge beneden

 

Kijk ook eens op onze andere site:

Contact

adres:
Personal Sports Club
Europaweg 226
2711 PW Zoetermeer-Woonhart
Tel: 079 - 8890799
Email: info@fightacademy.nl